Bir aracı satın almaya karar verdikten sonra ilk yapacağınız işlem detaylı oto ekspertiz hizmeti almak olmalıdır. En uygun fiyatlı oto ekspertiz işlemi için ekspertiz merkezlerimize gelebilirsiniz. Ekonomik Oto Ekspertiz paketlerimizin içerisinde; aracın detaylı oto ekspertizini yapmak, bütün problemlerini en ince ayrıntısına kadar incelemek ve bildirmek gibi bir çok önemli detay yer almaktadır. Bu sayede satın alacağınız araç hakkında detaylı bilgiye sahip olur, tasarrufunuzu ve pazarlığınızı buna göre yaparsınız. İşlem sonucunda da, bir çok yükten kurtulur; kendinizi garantiye alır, içiniz rahat bir şekilde ticaretinizi gerçekleştirirsiniz. Araç Expertiz merkezlerimizde tüm kontroller bir çok teknolojik cihazla yapılmakta olup, elektronik ortamda, ustaların yönlendirmeleriyle yorumlanır. Test süreçlerimiz aşama aşama ilerlemektedir. Oto Expertiz işleminde araç öncelikle yanal kayma, fren, el freni, süspansiyon testlerine tabi tutulur. Bu işlemlerin ardından mekanik kontroller sırasıyla gerçekleştirilmeye başlanır ve boya, değişen durumu da kontrol edilmeye başlanır. Aynı anda kaporta ve mekanik kontrolleri yapılan araçla alanında uzman en az 5 personel bakmaktadır. Bu sırada yardımcı personeller tarafından lastik diş derinlikleri, basınçları, araç iç kontrolleri, aydınlatma lambaları ve diğer tüm ince detaylar incelenir.
Aracın boya mikron kalınlıkları ölçülerek orijinal boyasında ve kaportasında meydana gelen hasarların fabrika değerleri arasında oluşan farklılıkların ölçümü için yapılan testtir.
Kontrol Noktalarımız: Orijinal - Değişen - Düzeltilmiş Ve Boyanan Parça Tespitleri / Şase Ve Travers Kontrolleri / Karoser Kontrolleri / Kaporta Aksamı Kontrolleri / Ön Panel - Arka Panel Kontrolleri / Bagaj Havuz Sacı Kontrolleri / Sağ Podye - Sol Podye Kontrolleri / Aynaların Hasar Kontrolü / Farların Hasar ve İşlem Kontrolü / Torpido Kontrolü.
Aracın mekanik aksamlarının sağlamlığının ve güvenilirliğinin standartlara uygunluğunun ölçümlendirilmesi için yapılan testlerin bütününe motor mekanik testi denir.
Kontrol Noktalarımız: Motor Yağı Kaçak Kontrolü / Motor Soğutma Suyu Kaçak Kontrolü / Debriyaj Baskı Balata Tespitleri / Marş Ve Volant Ses Kontrolleri / Otomotik Araçlarda Kavrama Kontrolü / Turbo Ve İntercooler Genel Durumu Ses Ve Kaçak Kontrolü / Motor Üfleme Kontrolü / Gözle Görünür Kayışların Kontrolü / Enjektörlerde Ses Ve Kaçak Kontrolü / Subap Ve İticilerinde Ses Kontrolü / Egzoz Dumanı Tespitleri / Lastik Ve Jant Kontrolü / Motorun Sarsıntılı Çalışması Kontrolü.
Araç lifte alınarak yapılan alt mekanik kontrolleri kapsamaktadır. Yağ ve su kaçakları, hasarlar ve ön düzen boşluk kontrolleri yapılmaktadır.
Kontrol Noktalarımız: Diferansiyel Genel Durumu, Ses Ve Yağ Kaçak Kontrolü / Şanzıman Genel Durumu Ve Yağ Kaçak Kontrolü / Şanzıman Vites Geçişleri Ve Ses Kontrolü / Fren Sistemi Genel Durumu Ve Hidrolik Kaçak Kontrolü / Direksiyon Kutusu Ses Ve Hidrolik Kaçak Kontrolü / Ön Düzen Ve Arka Düzen Kontrolü / Süspansiyon Sistemi Genel Durumu Kontrolü / Egzoz Sistemi Kontrolü / Motor Muhafazası Ve Alt Bakalitlerin Kontrolü / Şaftın Genel Durumu Ve Takoz Kontrolü / Aksların Genel Durumu Ve Boşluk Kontrolü / Motor Takozlarının Genel Durumu / Şanzıman Takozlarının Genel Durumu.
Aracınızla güvenli bir yolculuk yapmanızı sağlayan araç içi kontrollerini kapsamaktadır.
Kontrol Noktalarımız: Klima Sistemi Kontrolü / Gösterge Paneli Kontrolü / Silecek Sistemi Kontrolü / Farların ve İç Lambaların Aydınlatma Kontrolleri ve Hasar Kontrolleri / Koltukların Kontrolü / Yer Döşemeleri - Kapı Döşemeleri / Aynaların Fonksiyon Kontrolü / Camların Çatlak Kontrolü.
Aracınızla güvenli bir sürüş sağlayan dış aydınlatmaların ve iç aydınlatmaların kontrolleri yapılmaktadır.
Sürüş güvenliğinden yol konforunuza kadar etkileyen, yola temas eden tek parça olma özelliği bulunan Lastiklerin ve jantların genel durumu değerlendirilmektedir.
Aracın tekerleklerine aktarılan beygir ve tork değerlerinin ölçümlendirilmesi için yapılan teste dyno testi denir. Motorun hangi devirde ne kadar güç ürettiğini, bu gücün şanzıman, diferansiyel ve aks (aktarma organlarına iletirken ne kadar güç kaybı oluşturduğunun grafik halinde ölçümlendirilmesini yapar. Bu sayede takometre ve hız oranlarındaki hataların belirlenmesinde büyük katkı sağlar.
Araç üzerinde var olan elektrik ve elektronik donanımlarının çalışması esnasında meydana gelen arızaların arıza tespit cihazları ile ölçülüp test edilmesidir.
Fren testi aracın farklı hızlarda ve her türlü yol koşullarında güvenli bir şekilde frenlemenin gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespiti için yapılan ölçümdür. Frenleme performansını değerlendirmek için yapılan testler; farklı yük, farklı hız, farklı sıcaklık, farklı pedal kuvveti/fren basıncı uygulanarak ataletli dinamometre üzerinde gerçekleştirilir.
Süspansiyon testi ile araç amortisörlerinin sağlamlık kontrolü süspansiyon denge kontrolü gürültü sorgulaması ve maksimum yer değiştirme kontrolleri yapılır. Bu ölçümlendirme sayesinde aracın sağlam bir yol tutuşuna sahip olup olmadığı test edilir.
Araç seyir halindeyken güvenli bir yolculuğun gerçekleşmesindeki en önemli etkenlerden biri ön ve arka dingillerdeki toe açılarının standartlara uygun olmasıdır. Bu uygunluğun ölçülebilmesi amacı ile yapılan teste yanal kayma testi denir. Ölçümlendirme sayesinde araç tekerleklerinin yol üzerindeki hareketinin dengede olup olmadığının tespiti yapılmaktadır.
İstanbul'da oto ekspertiz işlemi genellikle 1-2 saat arasında tamamlanır.
İstanbul'da alınan oto ekspertiz raporları, motor durumu, şasi kontrolü, fren sistemi gibi detaylı bilgileri içerir.
İstanbul oto ekspertiz fiyatları hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.
Evet, İstanbul'da oto ekspertiz yaptırmak, aracınızın gerçek durumunu öğrenmenizi sağlar.
İstanbul'da birçok güvenilir oto ekspertiz merkezi bulunmaktadır; kullanıcı yorumlarına göre seçim yapabilirsiniz.